Man hör då och då att Endometrios är kronisk och att det inte går att bota. Det är en till åkomma som man skall bara ”hantera” eller ”lära sig att leva med”.

Det känts lite ”förhastat” att vården kan hoppa från att för inte så länge sedan knappt känna till Endometrios till att veta att det är obotlig. Med tanke på inverkan av ”tron” eller ”brist på tro” känns det ganska oetisk.

Det vore oetisk av mig att inte sprida kunskap om några Endometrios fall som har inte fortsatt plåga sina bärare.

Första kvinnan hade haft 2 operationer för endometrios innan hon fick hjälp med FasterEFT (och med en MASSA andra åkommor) :

Och ett annat exempel, från en FaceBook diskussion januari 2015:

  • H: I would just like to share some good news with my experience with FasterEFT. I have had a large cyst growing in my ovary and Gyno scheduled surgery to take my ovary out in next 3 months… I’ve also been working with Carmene and today went for follow up ultra sound and yep, it’s gone ….. Cyst free – disappeared with no pain, just gone…..thanks Carmene smile emoticon
 …
  • K:  Love it!!! I have endometriosis and should go in two months for surgery 🙁
  • H:  K – I had endometriosis in my ovary- it’s called Endometrioma / chocolate cyst….
  • K:  Yes. So do I have …
  • H:   K – I was working through some of my issues from the past with Carmene Gonzalez and I am now minus the Endometrioma…. Give it a try – you have everything to gain

 

Kort summering: H hade en cysta i äggstocken. Äggstocken skulle opereras bort om 3 månader. Under tiden var hon hos en FasterEFT practitioner, Carmene, som arbetar med stress minskning som gick igenom stressande minnen. När K skulle ha uppföljning, inför operation, så var cystan borta, utan smärta, utan operation.  Prova, du  har allt att vinna.

Jag har arbetat en session med en person med Endo. Vi skulle gå in på Endo, men just då var en relationsfråga mer akut så vi tog relationen i stället och hon lärde sig hur man kan tillämpa FEFT (FasterEFT) själv.  Det har hjälpt henne minska besvären själv.  Jag själv har haft fullt upp med annat  jan -juni så vi har inte hunnit med en uppföljande session för just Endo och att, förhoppningsvis, få bort det.

 Förutom stressreducering

Det finns också kvinnor som har haft goda erfarenheter av övergång till helt plantbaserad kost: se Dr Bernard  som vi dyker in vid 24 min [till 27min]:  (Även resten är bra, men inte om just endo)

En annan Jennelle LeMoine

LCHF (låg kolhyrat hög protein) är en annan kost form där några som denna har fått hjälp. (Även om jag är tveksam till LCHF som en långsiktig lösning av flera anledningar. En är ”When insulin spikes, typically after a meal high in sugar,” som ofta ingår i LCHF resonemang. Det är först ifjol (2016) som jag hörde att kött ger en ännu högre insulin topp!