Förberedelse före handledning

Du skall ha fyllt i kontakt om handledning där du även intygar att du har accepterat vår friskrivning och att vi får ta upp dig i klientloggen (som bara används för att redovisa praktik timmar).

Du bör ha betalat (helst 2 dagar) innan handledningen om inte du har skriftlig överenskommelse om annat.

Mycket vanligt att få ånger inför handledningen

När man har bestämt en handledning på grund av att du vill gå framåt i ditt liv, kan det ändå bli så att, innan handledningen, kan man få ”kalla fötter”, ”fjärilar i magen” och vilja hoppa av. Detta är mycket vanligt. Berätta det så snart du kommer, så tar vi oss an den känslan allra först!   

Du kanske kommit fram till att du vill släppa dåliga saker, men samtidigt vet du saker du är rädd att förlora, men du kan inte vet hur mycket du kommer att vinna. 🙂

Nedan är frivillig men kan öka ditt utbyte

Videon: Bra förberedelser inför handledning (nedan) berättar om några sätt att maximera vad du får ut av din handledning

Ungefär samma som i videon:

Välj 3 positiva minnen, där du känner positiva känslor nu om du tänker på de, och kan hålla den känslan, till exempel;
1) något som alltid gör att du skrattar. Ett minne från ditt liv, en historia eller vits, en rolig scen från en film eller bok.
2) Något minne från en gång som du kände dig älskad eller uppskattad (även av ett sällskapsdjur) eller då du kände dig väldig kraftfull, lyckad och glad.
3) Någon naturtyp där du känner dig glad och tillfreds: solig strand, lugn skog, gnistrande snö eller även framför ett akvarium eller med ett djur.

Göra en Peace List. Det är en lista av alla negativa upplevelser du haft. OBS, du skall, medan du skriver listan, inte KÄNNA de (Tänk på att det är inte nu) du skall inte beskriva de (inga detaljer!) bara korta stolpar eller rubriker, typ ”börja årskurs 4” ”morbrors katt” ”familjens ekonomi innan min födsel” (alltså även sånt som du bara vet i andra hand. Du skickar detta till handledaren så kan hen hitta mönster eller fruktbara saker att bearbeta. Men ändå viktigare är den process som kommer igång i dig som kan göra att  ditt undermedvetna hjälper dig hitta saker som du nu kan vara mogen att släppa, men som ditt undermedvetna brukar ”skydda dig ifrån att tänka på”. Nu skall du handledas till frid (Peace) i nuet!

Inte med i videon:

Det kan vara bra att välja ett störande minne som du inte har nånsin berättat om, och vill inte (och behöver inte) berätta om nu så kan du få uppleva att Få hjälp utan att säga vad det handlar om!

Om det skall vara med Skype och liknande

Kolla att din Skype fungerar. Man kan ringa gratis Skypes provtjänst för att kolla mic och ljud.Det kan vara bra att se att båda datorn och smartphone/surfplattan funkar ifall något krånglar. Ofta kan ljudet fungera bättre om du använder headset.

Det finns många alternativ som kan fungera lika bra eller bättre än Skype. Facebook Messenger, Zoom, med flera kan stödja många olika datasystem. Ibland har jag tillgång till iPad och kan använda FaceTime. Det kan vara bra att ha 2 apparater, t ex dator och smartphone,  och olika plattformar  (Windows, Android, IOS) i fall tekniska problem dyker upp. Men det är inget måste.

Telefon med bara röst kan också användas. Då man inte kan visa saker i vanlig rösttelefon,  är det bra att i så fall ha tittat på någon tapping video eller haft handledning förut, så man vet hur processen kan se ut.

Om det blir avbrott

Oftast återställs uppkopplingen. Ofta kan jag stänga min video så ljudet inte blir dåligt. Om förbindelsen är dålig/svag kan det vara lämpligt att vi båda stänger av video och bara kör med ljud.

Om inte förbindelsen går igång igen kan jag kontaktas med 070-35 80 306 (eller om hemma 0611-22144) eller med mail eller FaceBook Messenger.

Jag bör ha fått ditt telefon nummer och numret till en när-stående/boende.