Andra sajter

Upphovsmannens sajter (engelska)

Robert Smith utvecklade FasterEFT ur EFT med inblandning av NLP, BSFF och egna erfarenheter. Han har flera Internet sidor. Den som gjort störst nytta, genom att gratis hjälpa många människor hjälpa sig själv (och sina vänner), är hans  FasterEFT YouTube kanal (f.d.HealingMagic). Den har över 450 video. Några är skämtsamma trailers för seminarier och öppna möten, ganska många är människor som berättar vad de har fått från FasterEFT. Men de flesta är presentationer av tekniken och filosofin bakom den.

Hans egna hemsida är FasterEFT.com. Där kan man se när och var han har presentationer och kurser, köpa DVDer och utbildningspaket. Man kan se var man kan hitta FasterEFT praktiker i olika länder. Det finns även ett forum där man kan ställa/besvara frågor om FEFT.

Han har även ett aktiv Facebook grupp FasterEFT som man kan gå med i.

2012 statades en  hemsida vars syfte är att samla olika fall där FasterEFT har använts. Första menyposten är Categories och det finns en lång lista över olika ämnen från ”abandonment, abuse, … ” till ”weight loss, work”. Flertalet poster är länkar till video om det, men en del är skrivna artiklar. Här är länken: www.fasterEftCases.com

Besläktade sajter (engelska)

EFT

EFT, Emotional Freedom Technique, utvecklades av Gary Craig. Robert Smith studerade hos honom och använde den rena EFT tusentals gånger. Men med tiden så förenklade han metoden, såsom Gary Craig hade gjort med TFT för att skapa EFT. Han ändrade också förklaringsmodellen inte minst med NLP idéer. Hans gamla site www.emofree.com återuppstod 2012 efter ett längre uppehåll.

EFT fungerar och det finns många fina och duktiga människor som håller på med det. Gary Craig gick i pension 2009 men innehållet i hans digra hemsida, emofree,com,  förvaltas nu av www.eftuniverse.com/  De har många exempel på tillämpningar i deras databas. Man kan få ett nyhetsmail som har många exempel. EFT rörelsen karakteriserades av en väldig stor frihet och uppfinningsrikedom. Det innebär också att många som säger sig använda EFT har väldig olika sätt att arbeta och har ofta influenser från andra källor, som somliga kan betrakta som riktigt flummiga. (De behöver inte vara fel för det, men går utanför mina erfarenheter.)

Alternativhälsa

Min väg till FasterEFT gick genom Dr. Mercola. Han är en läkare i USA som med tiden kom till ståndpunkten att konventionell medicin var väldigt duktig på akuta uppenbara skador men väldigt dålig på kroniska/långvariga sjukdomar. Hans hemsida, mercola.com, lär vara största alternativ medicinska sajten. Det var i en av hans nyhetsbrev som jag först hörde om EFT. Han berättade att det var något han hade börjat använda i nästan alla ohälsotillstånd.

Svenska sajter

Denna sajten är den första FasterEFT sajten i Sverige. Men nu finns det flera som har utbildat sig från Sverige, så det kommer flera.

Det finns en praktiker i Södertälje, Susanne Nilsjö, som har sajten http://eft-coachen.se/

Det finns en svensk bosatt i Irland som även arbetar per telefon och Skype som är certifierad i FasterEFT. Hans hemsida: livefree.ie (borta Aug 2020)

EFT

EFT-förbundet är en svensk samlingsorgan för olika knackningsterapier som är besläktade med EFT. Jag är medlem där. De har en bra sida med information om forskning om EFT. De har länkar till många som håller på med EFT i Sverige.

Balanspunkten – de har gjort den officiella översättningen av Gary Craigs officiella handbok för EFT.

TFT

TFT är föregångaren till EFT. Jag har stort förtroende för engagemanget hos Ulf Brånell (avliden) som använder TFT tillsammans med många andra alternativa metoder.

Det har funnits TFT användare i Härnösand förut.

TTT

Trauma Tapping Technique, också utvecklad från TFT, används av en Sverige baserad organisation, Peaceful Heart Network, som hjälper folk i Rwanda och Kongo som är traumatiserade efter sina upplevelser i krig/folkmord som skett där. Gunilla Hamne är drivande i det. Ulf Sandström är också en effektiv utvecklare av TTT. Sajten är internationellt inriktad och är på engelska. Det finns en sida med videos som visar hur det används.
Längst ner till höger kan det finnas ett [Översätt/Translate] knapp som låter dig få sidan/sidorna automatiskt översatt(a) till  svenska.

Alternativ hälsa

www.TupoMedia.se är min egen sida som tar upp andra frågor än FasterEFT. En stor del av dess innehåll är inriktad på alternativ hälsa. En hel del om näringsfrågor och om att vår bild av vetenskaplig hälsovård har förvrängts av kraftfulla aktörer.

http://kostdoktorn.se har mycket intressant. Mycket om vitamin D, andra kost (den är LCHF inriktad. Jag tror att många har gjort steg i rätt riktning genom det, även om jag är tveksam inför mycket där) och livsstilsfrågor.

https://www.lakareforframtiden.se/ Denna sajt är också kostinriktad, på hela vegetabilier.