Quick Tap på Svenska

(en omarbetad tolkning baserad på Ken Skills tolkningar av Roberts videor i forumet på FasterEFT.com)

FasterEFT har dess egen ritual|startpunkt|första hjälpen|bön som kallas ”Quick tap” (snabb knack). Robert gjorde ett mästerligt arbete när han satte ihop en kraftfull lista av viktiga känslor som brukar kunna överväldiga oss. Den är inte riktad, i första hand, till vår logiska linjära hjärna, utan snarare till det undermedvetna, denna del av hjärnan som sköter cirka 95% av vårt tänkande. Denna ritual är verkligen värt att lägga på minnet. Erfarna brukar använda det en gång på varje fråga, ofta som första steg, vare sig det gäller sig själv eller någon annan. [Jeff: Detta brukar oftast användas när någon leder en annan person.  Den personen, som leds, skall helst bara känna fingertopparna mot huden, och inte tänka medvetet på orden/minnen]

Att använda Quick Tap är som att ropa in kavalleriet! De rider in på sina hästar, och omringar den onda känslan. När jag arbetar med ilska, så är det oftast ledsenhet inblandad, och skuld  angående vad jag gjort, och rädsla för vad det kommer att leda till.

Därför är detta frontalangrepp på dessa vanliga känslor oftast den första vägen att gå. Det är också lämpligt att inte bara rabbla orden: Jag släpper all min ledsnad|sorg|bedrövelse med ord-tankar. Se dig själv släppa iväg de så de ramlar/blåser/svävar bort. Den kraftfulla undermedvetnas språk är framförallt bilder och inte ord. Se släppandet och låta din hjärna upptäcka hur det är att släppa rädsla, ledsnad, osv. Vi drömmer i bilder, inte ord. (Vi håller minsann  bilder av vad vi INTE vill i vårt tänkande!) Skapa en bild av dig själv när ledsnad lämnar din kropp och du får ett leende på ansiktet. Andas genom det. Öva på att må bra!

Robert säger också att ”det är vad du gör, innan du gör, som säger vad du skall göra” Så innan du börjar din runda/session, fråga dig själv: vad vill jag ha, hur skulle det kännas och se ut att ha det? Ställa in ditt tänkande på lyckande. Robert’s video 94 kan hjälpa.

Quick Tap

Knacka mellan ögonbrynen: Jag släpper all sorg och all ledsenhet

Knacka bredvid ögat: Jag släpper alla rädslor

Knacka under ögat: Jag släpper (alla känslomässiga trauman,) alla känslor av hjälplöshet, hopplöshet, instängdhet, och brist på kontroll

Knacka på nyckelbenet: Jag släpper all skuld, ilska, övergivenhet, alla avvisanden, svek, frustration och allting annat som kan ha med problemet att göra (och du kan lägga till annat som passar just för dig)

Ta ett skönt djupt andetag, fatta ditt handled, andas ut lugnt och säg: F_r_i_d….

Gå vidare till att sikta in på enskilda delar av dessa bekymmer, se och känna de, och känn efter hur det känns att släppa de.

Sluta alltid på en positiv bild, med ett leende båda på insidan och utsidan.