Användning

Vad kan FasterEFT användas till?

Stress

Egentligen, enligt FasterEFT, så beror de flesta av våra problem på stress. Stress beskriver vi som ”kroppens reaktion på vår varseblivning/föreställningar”. När vi ser, hör, uppfattar något, så jämför det undermedvetna blixtsnabbt det med tidigare upplevelser, våra ”föreställningar” om världen. Ofta något i det liknar något som tidigare var hotfullt, i synnerhet när vi var mindre, och kroppens ”fly eller fäkta” respons utlöses, t ex. hjärtat slår snabbare (och tusentals andra saker). Då ”känner” vi, och det ”känns verkligt”. FasterEFT erbjuder enkla metoder att bryta gamla bindningar mellan föreställningar och kroppens reaktioner, och det omvandlar stressen.

Även i samband med andra medicinska behandlingar är minskning av stress något som stärker din motståndskraft, kortar läkningstid och rent allmänt ger dig en bättre prognos.
(i företag och organisationer  | är stressrädsla stressande!? | Video om kropp o stress)

Oro, rädsla, fobi

FasterEFT utvecklades ur, bland annat, TFT. Den skapades ur en lycklig och förvånande observation i ett svårt fall av vattenfobi. Det visade sig att det kunde användas för andra fobier och rädslor och oro. Det finns en egen sida om fobier.

Depression

Jag har gjort en svensk textning till en av Robert’s videos om depression: här  Det finns även 2 andra videor där.

Se till exempel denna video samling (engelska) : http://www.fastereftcases.com/sample-page/depression/

Smärta

Smärta när vi rör något hett är en bra sak: kroppen meddelar oss att vi bör ta bort handen från spisen så den inte blir skadad.

Smärta är kroppens maning till att göra något. Den kan ofta vara knuten till känslomässiga störningar, även om det ger sig till uttryck i ryggen, armen, axeln, magen osv. Om du har smärta och doktorerna har inte kunnat hjälpa med deras vanliga behandlingar, prova dessa enkla metoder och se om det hjälper dig.

Prestation

Dessa metoder har använts i samband med idrott, offentliga framträden, inlärningssvårigheter.  Kort idrotts TV klipp om en framgångsrik  baseball kastare som använder knackning (och som reportrarna inte förstår sig på).  i företag och organisationer

Självbild

Hur vi ser oss själva kan radikalt påverka hur vi mår, vad vi vågar, vem vi tar kontakt med. En negativ självbild kan vara ett led i att få depression.

Viktkontroll

I dessa dagar är vikten ett problem  för väldigt många. Några har anorexi, men många fler har problem med övervikt. Många har provat alla möjliga dieter, men i ca 95% av fallen kommer vikten snabbt tillbaka. Det är inte maten som har makten, det är vårt förhållande med maten som skapar känslor som styr oss. I stället för att förbjuda oss att äta vissa saker, vore det inte härligt att ta kontroll över dessa känslor, över oss själva?

Relationer

Stress i en relation? Visst händer det att vår partner kan säga/göra små saker som kan sänka oss totalt, ofta utan deras avsikt. Hur skulle du känna om du kunde ta det med en klackspark och koncentrera dig på det som gör dig glad? i företag och organisationer

Beroende Knark Narkotika Öl Läsk OCD

Sprit, droger, tobak, porr, choklad, tvångsmässiga beteende. Dessa saker är förankrade i gamla relationer. Viljan kan göra mycket, åtminstone ett tag. Men för varaktiga ändringar, så måste vi gå till grund med känslorna som driver oss. FasterEFT kan hjälpa dig släppa tyngande känslor och prägla in positiva.  Beroende, addiction

Hyperkänslighet  Allergi, Astma, Överkänslighet, Jordnötter, Hösnuva MCS=multiple chemical sensitivity

Det vore bra att begränsa det flod av kemikalier, elektromagnetisk strålning  som omger oss och vars konsekvenser är dåligt utredda. Överkänslighet är ofta knuten till helt naturliga saker: mat, pollen, lukter, solljus, köld, men varför det uppstår är omdiskuterad. Samtidigt om du är besvärad av allergier mm, kan det vara bra att känna till att stress kan ha avgörande påverkan också på sådana reaktioner. Därför kan FasterEFT vara värt att prova.    Robert talar om allergi  | Exempel Mars 2018 (engelska) | Jordnötsallergi  |  Video exempel (ej tillgänglig 2018/19) (engelska)   |

Vad vill du att jag skall skriva mera om? Skriv i formuläret nedan

Kontakt form

Det du skriver här skickas till mig som ett epost. Det du skriver blir INTE kvar på denna sida.


Ditt namn (obligatoriskt)    

Din e-post (obligatoriskt)     (Om du inte har email skriv ditt telefon nummer följt av @tfn.se som här: 070-23456789@tfn.se)

Ämne:    

Ditt meddelande