Om FasterEFT ”knackning”

Enkel presentation om en självhjälpsmetod inom FasterEFT

Jag har översatt Marina Bajszars  instruktioner:

Chansen är stor att om du läser detta, har du redan hört talas om  FasterEFT. Antingen från mig eller på nätet Du kan ha sett Robert G. Smiths YouTube videor, men vill ha någon skriftlig beskrivning på svenska av hur du använder detta fantastiska verktyg själv, just nu, för att lindra dina dagliga problem och stressfaktorer?
Och om du är helt ny på detta, läs vidare, och prova det ändå. Det kan verka konstigt i början, men jag är övertygad om att det kommer ge dig något bra att prova när du känner dig stressad eller överväldigad.
Åh! Men innan jag börjar steg för steg, vill jag först fråga dig två frågor:
Vad gör du för att ha kul?
Vad får dig att känna dig avslappnad och glad?
Välj något nu och minns ett tillfälle. Kanske du gillar att vandra i naturen eller skrattar med dina vänner?
Kom ihåg hur det kändes! Lägg märke till var du känner detta i kroppen.
Tillåt dig att njuta av det i detta ögonblick.   Bra!

Låt oss nu gå vidare till instruktionerna!

 1. Tänk på något (eller någon) som stör dig. Det kan vara något som din mamma sa. Sättet att någon  tittade på dig. Välj något som irriterar, något som gör ont eller retar dig just nu och fokusera på det.
 2. Lägg märke till hur du vet att du störs. Vad betyder det? Jo, titta inuti dig själv på din reaktion när du tänker på detta problem. Är det en känsla i kroppen? Hur känns det? Ser du en bild av den person eller situation? Lägg märke till vad du ser. Känn det, se det, hör det, och lägg märke till din inre reaktion på det.
 3. För att mäta resultatet av denna teknik för dig själv, kan du, nu, gradera intensiteten i din stressade reaktion. Till exempel mellan noll till tio. Noll är: det stör dig inte alls. Tio: det är riktigt, riktigt obehagligt.
 4. Nu ta ditt pek-och långfinger och knackar mellan ögonen. Man kan säga ’Släpp det” eller bara knacka (picka) tyst.
 5. Bara fokusera din uppmärksamhet på fingertopparna och hur de känns när de knackar på ditt ansikte. Knacka några gånger.
 6. Sedan gå vidare till sidan av dina ögon, knacka några gånger. ”Lat det gå”.
 7. Under ögonen, knacka ett par gånger ”Släpp det”.
 8. Sedan knacka ditt nyckelben där ett halsband skulle hänga. ”Släpp och låt det gå”.
 9. Det spelar ingen roll vilken sida av ansiktet och vilken hand du använder för att knacka.
 10. Nu ta tag i handleden, ta ett djupt andetag och när du andas ut djupt, tänk på något som gör dig glad eller avslappnad, som du gjorde i början. Du kan saga ”frid’ eller ”glädje” eller “pepparkaka”, Det viktiga är att det är en “må bra” känsla och ett lugnt eller glatt ord eller känsla för dig.
 11. Gå nu tillbaka och tank på ditt problem igen. Är det lika stark som tidigare? Lägg märke till hur du vet att det ev. fortfarande stör dig och gör en andra runda: knacka med fingrarna. Ta ditt handled, ta ett djupt andetag och när du andas ut, säg ditt fina ord igen och komma ihåg en bra tid i ditt liv.
 12. Upprepa tills du känner dig helt bra angående ditt problem. Du kommer att märka en förändring efter varje runda.

OK? Hur gick det?

Chansen finns att det förändrats sa mycket att du nu är uttråkad med dessa instruktioner och redo att göra nàgot annat med din tid. Kom ihåg vad ditt stress/obehag betyg var tidigare? Vad skulle du skatta det till nu? Bryr du dig ens längre? Kanske inte.
Bra.
Det är att släppa det.

Det är verkligen så enkel. Inget behov av att analysera det eller intellektualisera det vidare. Använd detta nu eller när som helst på dygnet när du upplever känslor som inte är så positiva. Det finns delar i denna process som går mer på djupet (men ändå enkelt) för att hantera dina tidigare känslomässiga trauman. smärtsamma minnen, djupt liggande rädsla och negativ uppfattning om dig själv. Vad jag delar med dig nu är ett enkelt-att-använda verktyg att använda för vanliga stressfaktorer. Gör detta istället för att dricka eller röka eller äta eller
shoppa. Dessa saker kan skapa sin egen uppsättning av problem i det långa loppet.

Finns det eventuella biverkningar till att fokusera inåt, knacka på ditt ansikte och andas djupt? Jag tror inte det. Bara möjligen mer avkoppling eftersom du knackar på akupressurpunkter!

För mer information kan du titta på hundratals (nu över 1000!) filmer gratis pa youtube.com/HealingMagic. Skaparen av denna teknik, Robert G. Smith, har arbetat med tusentals människor för att hjälpa dem frigöras och släppa otaliga frågor. Han har massor av information helt gratis på sin kanal och hemsida, Fastereft.com .

baserad på http://www.maringbajszar.com/2011/07/fastereft-how-to-tap/

Om du skapar en internet sida/inlägg som du grundar på  denna svenska sida, vore det bra om du länkar tillbaka hit. Tack.