.

Viktigt!

Hälsa är viktig och du måste ta del av friskrivning- / disclaimer- sidan om du skall vara på denna site.

Förberedelse före handledning

Du skall ha fyllt i kontakt om handledning där du intygar att du har accepterat vår friskrivning och att vi får ta upp dig i klientloggen (som bara används för att redovisa praktik timmar).

Du bör ha betalat (helst 2 dagar) innan handledningen om inte du har skriftlig överenskommelse om annat, och tagit del av vår garanti.

Videon: Bra förberedelser inför handledning (nedan) berättar om några sätt att maximera vad du får ut av din handledning

Ungefär samma som i videon:

Välj 3 positiva minnen, där du känner positiva känslor nu om du tänker på de, till exempel;
1) något som alltid gör att du skrattar. Ett minne från ditt liv, en historia eller vits, en rolig scen från en film eller bok.
2) Något minne från en gång som du kände dig älskad eller uppskattad (även av ett sällskapsdjur)
3) Någon naturtyp där du känner dig glad och tillfreds: solig strand, lugn skog, gnistrande snö eller även framför ett akvarium eller med ett djur.

Göra en Peace List. Det är en lista av alla negativa upplevelser du haft. OBS, du skall inte KÄNNA de (Tänk på att det är inte nu) du skall inte beskriva de (inga detaljer!) bara korta stolpar eller rubriker, typ ”börja årskurs 4″ ”morbrors katt” ”familjens ekonomi innan min födsel” (alltså även sånt som du bara vet i andra hand. Du skickar detta till handledaren så kan hen hitta mönster eller fruktbara saker att bearbeta. Men ändå viktigare är den process som kommer igång i dig som kan göra att ditt undermedvetna hjälper dig hitta saker som du nu kan vara mogen att släppa men som ditt undermedvetna brukar ”skydda dig ifrån att tänka på”. Nu skall du handledas till frid (Peace) i nuet!

Om det skall vara med Skype och liknande

Kolla att din Skype fungerar. Man kan ringa gratis Skypes provtjänst för att kolla mic och ljud.Det kan vara bra att se att båda datorn och smartphone/surfplattan funkar ifall något krånglar. Ofta kan ljudet fungera bättre om du använder headset.

Det finns många alternativ som kan fungera lika bra eller bättre än Skype. Facebook Messenger, Zoom, med flera kan stödja många olika datasystem. Ibland har jag tillgång till iPad och kan använda FaceTime. Telefon med bara röst kan också användas. Det är bra att i så fall ha tittat på video som visar hur processen kan se ut.

Om det blir avbrott

Oftast återställs uppkopplingen. Ofta kan jag stänga min video för att spara bandbredd. Om förbindelsen är dålig/svag kan det vara lämpligt att vi båda stänger av video och bara köra med ljud.

Om inte Skype går igång igen kan jag kontaktas med 070-35 80 306 (eller om hemma 0611-22144) eller med mail eller FaceBook Messenger.

Jag bör ha fått ditt telefon nummer och numret till en när-stående/boende.