.

Viktigt!

Hälsa är viktig och du måste ta del av friskrivning- / disclaimer- sidan om du skall vara på denna site.

Hem

Vänd ditt liv!

Här kan DU finna metoder och hjälp för att ta kontroll över ditt liv.

Meningen med sajten är att vara en resurs för dig i  Sverige/Norden med målet att reducera stress (som i sin tur påverkar hälsa, välmåga och prestationer) med hjälp av FasterEFT. Det finns väldigt mycket om FasterEFT tillgängligt på engelska på webben, inte minst på YouTube, och du kan finna länkar till de under menyn ”Video”. Men huvudsyftet är att erbjuda saker på svenska och om möjligheter i Sverige. Denna hemsida var den första (startade 2011-11) svenska sajten om FasterEFT, och registrerades på uppmaning av Robert Smith, FasterEFTs skapare.

Om du inte vet alls vad FasterEFT är så kommer en (alltför) kort beskrivning:

När vi upplever ett hot aktiveras en ”fly eller fäkta” respons i kroppen som leder till stress/spännning. Hjärtat slår snabbare. Blodet till magen stryps och cirka 1400 andra saker händer i kroppen. Vi bygger upp en del  föreställning <-> stress  (”mind<->body”) kopplingar i akuta situationer, inte minst när vi är unga och beroende av andra. Vårt undermedvetna skannar av inkommande intryck. Om något vårt undermedvetna uppfattar  liknar dessa gamla föreställningar, reagerar kroppen = vi känner stress! Problemet känns verkligt. Stress lär bidra till de flesta åkommor som vi söker hjälp för och den begränsar vår prestationsförmåga. FasterEFT är en kombination av flera enkla sätt att befria oss från dessa stresskopplingar. Det kan användas t.o.m. utan att du behöver berätta om problemet.

Man kan se en svensk textad version av Robert som visar en av teknikerna, i video nr. 69, på video sidan av denna sajt.

Jag har börjat en blogg här men skriver inte inlägg så ofta. Skriv in dig här, så jag kan skicka uppdateringar om innehållet. Jag gillar inte spam och kommer inte att förmedla vidare ditt mejladress och du kan avbryta när som helst.

Hur man kan få hjälp beskrivs under meny posten Kontakt>Hur får man hjälp?

Kommentarer om stavfel och andra brister i svenskan är välkomna, liksom förslag och önskemål.